En sommer i ultraløbets tegn

En sommer i ultraløbets tegn

Læsning En sommer i ultraløbets tegn 7 minutter Næste Stine Rex om restitution og træning

Lina og Sanna er søstre og kommer fra Sverige. I Optima Sport er vi stolte over at sponsorere de to seje piger som løber mere på en uge en mange af os gør på en måned. Her er deres historie fra i sommer, hvor de var vidt omkring til utraløb og andre løb som kan give sved på panden blot at tænke på. Det er Lina som fortæller. Du kan læse mere om Lina og Sanna her.

Vi kørte hele vejen fra Sverige ned til Val d'Isère i en varebil til de første løb. Mangel på søvn og mange timer sidder i en bil er ikke den bedste måde at forberede sig til et løb på, men alle løb har været rigtig gode for mindst en af ​​os hver gang.

High Trail Vanoise

Jeg (Lina) havde en meget hård dag på High Trail Vanoise (75 km med 5300 meter højde) med en træt krop og sind, jeg bruger mere end 11 timer ud på dent brutale rute. Alligevel endte jeg på en 4. plads, Sanna, som havde en rigtig god dag endte nummer 2,  40 minutter foran. Selvom jeg virkelig led under løbet, var det også et af de smukkeste ruter, jeg nogensinde har løbet! Gletschere, snedækkede toppe, turkis søer, rullende stier og grønne græsgange -det var bare betagende!

High Trail Vanoise

De efterfølgende dage brugte vi på at cykle, hike og let og lange løbeture i bjergene med venner, vi mødte. Vi havde virkelig en fantastisk oplevelse og opdagede så mange nye og fantastiske steder! Med en varebil kan du sove og få alt dit gear ind (inkluderet 4 cykler). Det er virkelig fantastisk, hvilken frihed det giver dig!

2 uger fløj forbi, og vi havde 2 flere løb på programmet, nu i Canazei i Dolomitterne. Vi startede med en lodret stigning om fredagen, og jeg følte mig virkelig stærk, så jeg (Lina) gav alt hvad jeg havde og det lykkedes mig at presse mig hårdt og passere kvinder,  som jeg troede, jeg aldrig ville have en chance for at slå før! Dolomyths vertical er meget stejlt, og jeg faldt om af udmattelse efter målstregen på toppen, men så glad for at blive nummer 2 for kvinder i et ret stærkt startfelt. Sanna kom kort efter med en flok andre kvinder, og sluttede som en flot nummer syv.

Dolomites Skyrace - gode ben på en god dag

Denne gang havde vi en dag imellem de to løb, så vi kunne virkelig få hvilet for at føle os klar til søndagens store Dolomites Skyrace! Endnu en gang brugte vi vores kompressionsstøvler og ved hjælp af de forskellige programmer, føles det næsten som om en massør havde haft fat i vores ben!

Dolomites Skyrace

Både Sanna og jeg havde fantastiske ben søndag morgen og kunne presse os og holde 2. og 3. pladsen op til Piz Boé Peak på 3152 meter højde. Efter en stenet og teknisk downhill endte Sanna som nummer 3 og jeg (Lina) som nummer 4. Dolomitterne Skyrace er en stor begivenhed med folk, der hepper overalt, og det er en stor fest i byen efter racet!

Nu havde vi et looong-drev til kommende uges race i Andorra. Men vi tog det let og nød den italienske kyst og den franske riviera i et par dage. Svømning i små bugter i Calanques og sover under stjernerne var magisk. Kontrast fra dagene i bjergene, og det er den sjove del om at rejse!

Andorra - final race

Endelig i Andorra, tændt og klar til vores sidste løb. Vi føler os begge føler i godt form! 2 dage før racet testede vi ruten (21km, med 2300 højdemeter), med nogle venner og havde en fantastisk dag!

Eftermiddagen før racet blev vi begge dog lidt bekymrede, da vores ben var suuuper trætte! Men nu da vi opholdt os på et hotel igen var der mulighed at oppe i vores Optima Sport recovery boots igen!

Så gik starten! Jeg (Lina) sprintede afsted med fyrene og lidt overraskende, syntes jeg at være den eneste, der var ivrig efter at være først på det smalle spor, der kom efter en op ad bakke på asfalten. To kvinder fulgte med mig, men jeg ville være i spidsen, så jeg kunne holde mit eget tempo på den smalle sti og ikke være fanget efter nogen, da jeg følte mig stærk. Og wow, hvor følte jeg mig stærk!

Det følte så nemt, selvom min puls hamrede i brystet. En fantastisk følelse! Der passerer flere og flere mænd forbi mig! Min plan var at give den gas op ad bakke for at have lidt tid på den tekniske downhill, hvor jeg ved, at mange andre piger er hurtigere end mig, men jeg havde aldrig forestillet mig at være helt alene i spidsen. Men det var jeg!

Jeg havde det fantastisk og blev endnu mere begejstret over de mange tilskuere som skreg og jublede, som vanvittige, på højderyggen og turen ned til det første depot. Fik vand i ansigtet og en slurp af energidrikke og så videre.

Jeg fortsatte med nogle fyre op ad den super stejle stigning til højdepunktet i løbet - Pico de Comapedrosa! 1000 meter højdeforøgelse på 2 km!

Da Sanna og jeg for nylig havde prøvet ruten, og jeg og vi løb ELS2900 (de 7 toppe på 2900 m i Andorra) sidste år, kendte jeg ruten ganske godt, på dette tidspunkt og kunne jeg bare fokusere på at komme videre.

Skyrunner Andorra

Følte mig så glad, jeg var nummer et, jeg følte mig stærk, vejret var godt, og der var en let vind, på min tur op ad bjerget - hvad kunne være mere perfekt !? Folk undervejs jubel og jeg kunne endda nyde nogle af dele af ruten downhill, selvom jeg vidste, at jeg blev jaget af en gruppe super hurtige piger!

Jeg må indrømme, at de sidste 10 km var smertefulde;  Jeg tror, ​​at jeg har højere puls, når jeg løber de tekniske downhills stykker, end når jeg løber op ad bakke! Men jo nærmere jeg kom til mål, jo mere sikkert blev jeg;

jeg kan vinde dette her!

Jeg havde ikke engang drømt om at vinde dette race, da der havde været meget stærkt startfelt. Følelsen af at løbe ind i landsbyen og afslutte som nummer et, træt men Super glad, var så sejt! Jeg ville ønske at alle mennesker kunne opleve dette!

Jeg blev endnu mere lykkelige få minutter senere. Nummer to i kvindefeltet, Laura Orgue (som vandt i dolomitterne), var kommet i mål og speekeren råber:

3. kvinder bliver Sheila Aviles ELLER Sanna El Kott Helander!! 

Der vil være fedt!

Der bliver en kamp om 3. pladsen!

De kommer!

Sheila eller Sanna!

ITS SOOO EXCITING!!

Han råber Sheila. Men så laver Sanna en SUPER Sprint de sidste 25 meter og vinder kampen! Det er sjovt at se de to kæmpe, og derefter falde om helt tømt for energi efter målstregen!

Dagen var fuldkommen og vi begge var rigtig stolte og havde fået et kæmpe selvtillids boost! Afkøling og genopfyldning af energi i den kølige bæk, der løber gennem landsbyen, det var fantastisk! Efter racet skulle det fejres med venner, der havde været et super sjovt løb. Vores holdkammerat Petter Engdahl sluttede som nummer 3 efter Pascal Egli og Kilian Journet!

Fuld af endorfiner startede vi vores hjemtur tilbage til Sverige. 3000 km. Men når man er to , går det lettere. #Twinittowinit;)

Den lange kørsel gik glat og vi var hjemme og slappe af med familien i tre dage før vi skulle starte det næste eventyr. Nu til USA! Colorado! Transrockies Run, en 6-dages race sammen! KAN IKKE VENTE!