Stine Rex om restitution og træning

Stine Rex om restitution og træning

Ekstremløber Stine Rex tilbagelægger hver dag mere end 25 km i sin træning både morgen og eftermiddag i disse uger, da hun er i fuld gang med forberedelserne til det som betegnes som verdens hårdeste løb, nemlig det 217 kilometer lange Badwater Ultramarathon i Death Valley i Californien. Løbet starter 85 meter under havets overflade og går over tre bjerge.

 

En del af træningen foregår i et 40 grader varmt varmekammer på løbebånd, da det er den temperatur, som Stine mindst kan forvente i den varme ørken. Det kræver selvsagt en enorm stærk fysik at kunne gennemføre så store udfordringer, og en væsentlig del af hemmeligheden, bag er at restitutionen mellem og efter træning skal fungere optimalt.

 

Stine Rex har fundet en løsning, som passer perfekt til hendes fysik, hverdag og psyke, nemlig restitution med OptimaSports Recoveryboots. ”Jeg har et job som fitnesskoordinater hos DGI, og har mand og to børn, så på overfladen et helt almindeligt dansk familieliv. Men da jeg også samtidig elsker at dyrke ekstremløb, med tre timers træning hver dag, og konkurrencer rundt i hele verden, så skal jeg på bedste vis kombinere de to ting. En af de ting som hjælper mig, er mine recoveryboots,” siger Stine Rex.

 

 

 

Hun fortæller, at efter morgenløbeturen sender hun børnene i skole, inden hun løber ned og underviser. Når hun så kommer hjem, er der tid til at svare på sms og arbejdsmails, og her sidder hun med sine recoveryboots på imens. 

”Det er utrolig vigtigt at restituere, og til det bruger jeg udelukkende støvlerne. Jeg bruger ikke penge på fysioterapeuter og massører, da støvlerne er nok for mig. Jeg kan tydeligt mærke, at de gør en forskel, så de få dage hvor jeg ikke har brugt dem mellem morgen og eftermiddagstræning, så føles mine ben tunge og trætte,” forklarer Stine.

 

Fordele ved at klare restitutionen samtidig med arbejdsopgaverne er til at få øje på for den travle ekstremløber.

 

Stine Rex Recovery Boots

”Man kan sige, at jeg egentlig træner samtidig med, at jeg arbejder, da jeg gør noget godt for min fysik imens. En anden fordel er, at jeg ikke skal i gang om aftenen med massage eller andet, der kan jeg koncentrere mig om at være sammen med min familie. Støvlerne er det wellness jeg får, så rent psykisk giver det bestemt også velvære, og man skal jo huske at gøre noget godt for sig selv,” smiler Stine.

 

Hun fremhæver samtidig, at effekten af brugen af støvlerne gør, at hun mindsker risikoen for skader, og ved mindre skader hjælper de hende hurtigere tilbage på landevejen.

 

Hun var dog ikke 100% overbevist om støvlernes effekt, da hun første gang fik dem på tilbage i 2020.

 

”Jeg bliver tit foreslået et eller andet, som er en rigtig god ide, og så køber man det og prøver det to-tre gange, hvorefter det ender i et skab, indtil det bliver smidt ud. Men sådan er det ikke gået med støvlerne, dem har jeg brugt i 1,5 år nu, og jeg slipper dem ikke. Og de hjælper, ellers gad jeg simpelthen ikke bruge dem,” fastslår Stine.