FAQ - Recovery Boots

FAQ - Recovery Boots

Spørgsmål til Recovery Boots

Hvor hårdt må trykket i mine Recovery Boots være?
Dine Recovery Boots må godt trykke hårdt, men det må aldrig blive ubehagelig. Trykket er for højt, hvis du oplever, at du sidder og spænder imod.
Larmer Recovery Boots?

Vores produkter larmer ikke synderligt meget, og det er uanset, om det er pants eller boots. De larmer ikke mere end din ovn, når den står tændt. Vi har testet det, og Recovery Boots målte 37,4 db sammenlignet med 40,9 db for en almindelig ovn. Faktisk har vi lavet en video, hvori du kan høre lyden på maskinen sammenlignet med tv’et som kører i baggrunden.

https://youtu.be/s7yanytB5vY

Bruger de meget strøm?
Uanset om det er vores pants eller boots, bruger de omkring 30 watt.
Hvorfor er det en fordel at bruge 399,- på serviceaftalen?

Du har som udgangspunkt to års reklamationsret, men med serviceaftalen tilbyder vi dig tre års garanti i stedet, således du altid har mulighed for at kontakte os, og gøre brug af din garanti. Det vil sige, at garantien dækker, hvis du skulle være så uheldig at dine støvler eller lynlåsen derpå går i stykker. Ligeledes dækker garantien hvis der opstår fejl på softwaren, sikringer og lignende. Garantien dækker også, hvis du ved et uheld taber kassetten og dermed skader denne. Du kan læse mere om hvad garantien indebærer, samt hvad den ikke indebærer på følgende link:

https://optimasport.dk/pages/optima-sport-garanti

Jeg svinger mellem to størrelser, hvad gør jeg?

Generelt anbefaler vi, at du vælger den store størrelse, hvis du ligger på grænsen mellem to størrelser. Uanset om det er støvler eller bukser, trækker de sig lidt sammen når de bliver pustet op.

Hvad er forskellen på pants (bukser) og boots (støvler)?

Den primære forskel på pants og boots er primært, at pants behandler baller og hofte også, hvor bootsene behandler op til og med lysken. Til gengæld er kamrene mindre i støvlerne, hvilket gør behandlingen mere intens og effektiv.

Hvad er forskellen på en stationær maskine vs. en batteridrevet?

Den stationære maskine er tilkoblet ledning, hvorfor det er nødvendigt at være i nærheden af en stikkontakt, mens du bruger produktet. En batteridrevet maskine derimod er mere medgørlig at bruge på farten eller i en sportshal eller andre steder, hvor man ikke har mulighed for at anvende stikkontakt.

Kan man leje Recovery Boots?

Ja, det kan man. At leje Recovery Boots koster 349 kr pr. måned samt 1000 kr i depositum, og efterfølgende koster det 349 kr pr. om måned. Der er ingen bindingsperiode. Du vælger selv hvilken af de to længder, du ønsker at leje.

Kan man købe gavekort?

Ja, det kan man godt. Minimumsbeløbet ved køb af gavekort er 200 kr., mens det maksimale beløb er 2.000 kr. Du modtager gavekortet via e-mail.

https://optimasport.dk/products/gavekort-til-optima-sport

Hvad gør de enkelte programmer?

Batterimaskine

Vores batterimaskiner har 6 programmer.

Program 1: Massage med 1 kammer ad gangen

Program 2: Lymfedrænage

Program 3: Pulserende massage

Program 4: Restitution (fuldt tryk i alle kamre samtidig) 

Program 5: Intens lymfedrænage

Program 6: Intens pulserende masssage

Stationærmaskine

Vores stationærmaskiner har 6 programmer.

​Program A: Massage med 1 kammer ad gangen

​Program B: Lymfedrænage

​Program C: Massage med 2 kamre ad gangen

​Program D: Restitution (fuldt tryk i alle kamre samtidig)

​Program E: Program B + C i cyklus.

Program F: program A + C + D i cyklus

Hvad er forskellen på de enkelte støvler?

Forskellen på vores støvler er bl.a. antallet af kamre i selve støvlen.

Vi tilbyder 4, 6 og 8 kamre. Du kan læse om, hvad du skal overveje, når du vælger antallet af kamre herunder.

Hvad er forskellen på 4, 6 og 8 kamre?
Antallet af kamre afgør, hvor dybdegående behandlingen bliver. Desto flere kamre støvlerne eller bukserne har, desto mere intenst behandles der på de enkelte områder.
Hvor mange kamre skal jeg vælge?

Alle maskiner har de samme programmer. Forskellen findes i at støvler med flere kamre har en øget fleksibilitet, samtidig kan trykket føles højere, des flere kamre man vælger.

Den større fleksibilitet skal ses ud fra, at du med flere kamre bedre kan ramme steder du ønsker/ikke ønsker massage. Ønsker du således ikke massage på dine knæ, vil du mere præcist kunne ramme des flere kamre dine recovery boots har. Tilsvarende hvis du f.eks. kun ønsker massage på dine lægmuskler.

Samtidig vil du også opleve, at recovery boots med flere kamre kan opnå et lidt større tryk end med færre kamre.

Endelig skal det nævnes, at jo flere kamre en støvle/buks har, jo mere i dybden vil støvlen kunne gå, når du vælger et massageprogram. Dette skyldes, at en støvle/buks med flere kamre vil have flere trykflader på benet.

Optima Sport Basis K4

Basis K4 anvendes hovedsageligt til lymfedrænage. Denne støvle har den mindste grad af fleksibilitet grundet de 4 kamre der kan slås til og fra. Fleksibilitet er især godt i forbindelse med skader, da du her kan slå et eller flere kamre omkring din skade fra.

Optima Sport Pro K6

Pro K6 er velegnet til lymfedrænage-  samt massageprogrammer, da den har 2 kamre omkring læggen og 3 kamre omkring lårene. Her opnår du en fin fleksibilitet i forhold til antal kamre, der kan slås til og fra. Fleksibilitet er især godt i forbindelse med skader, da du her kan slå et eller flere kamre omkring din skade fra.

Optima Sport Ultima K8

Ultima K8 velegnet til alle programmer. Støvlen giver en mere dybdegående massage, da kamrene er mindre og derfor kan arbejder sig mere ned i muskulaturen. Denne støvle giver dig den optimale fleksibilitet, idet du får 8 kamre, der kan slås til og fra. Fleksibilitet er især godt i forbindelse med skader, da du her kan slå et eller flere kamre omkring din skade fra.

Hvilken længde støvler skal jeg vælge?

Har du en benlængde på omkring 85 cm eller derover, skal du vælge vores 100 cm støvle (som er 125 cm i fuld længde incl. foden). Den maksimale låromkreds for de almindelige støvler er 70 cm.

Ligger man imellem 2 størrelser, anbefaler vi altid at gå med den længste, da støvlerne vil krybe sammen, når de bliver pustet op.

Du kan læse mere i vores størrelsesguide her

Hvor lang tid må jeg sidde med støvlerne?

Der er som sådan ikke nogen grænse for, hvor længe du må sidde i støvlerne, men normalt anbefaler vi dog ikke at sidde mere end 30-90 minutter. Vær altid opmærksom på at du ikke må føle ubehag, når du sidder i støvlerne.

Til dig som træner meget anbefaler vi en behandlingstid på 30-90 min. 1 – 2 gange dagligt.

Er der tryksensor i støvlerne?

Ja

Er støvlerne med optiflow?

Optiflow er når luftkamrene i støvlerne overlapper hinanden. Alle vores støvler har overlappende kamre.

Er støvlerne godkendt til medicinsk brug?

Vores Recovery Boots er CE-mærket som medicinsk udstyr. Lider du af en alvorlig sygdom, bør du dog konsultere med din læge inden brug. Anvisningerne på denne side, tager udgangspunkt i behandling på raske mennesker.

Hvilke programmer anbefaler I?

Før træning

Før træning kan Optima Sport Recovery Boots fungere, som massage til opvarmning af dine muskler. Pre-træning sessioner er generelt 10 til 20 minutter lange med et moderat intensitetsniveau.

Efter træning – Restitution

Vi anbefaler generelt at tage 20 til 30 minutter i program B (lymfedrænage) efterfulgt af 15 til 30 minutter i et af massageprogrammerne (A, C eller D).

Valg af massageprogram afhænger af temperament.

Program D vil føles som det hårdeste program, hvor trykket kan føles højt (du kan selvfølgelig altid vælge, at skrue ned for trykket).

Genoptræning

Er du i genoptræning efter en skade, skal du ofte nedsætte trykket i støvlen.

Starte med 5 til 10 min i Program B (lymfedrænage) med lavt tryk (30-150 mmHg). Dette vil give drænage og blodcirkulation til skaden og nedsætte genoptræningsperioden.

Efter 5 – 10 min kan du evt. koble det eller de kamre fra, som trykker på det sted, din skade er lokaliseret og køre videre med de resterende kamre. Alternativt konferer med din fysioterapeut.

Det er normalt at føle sig tørstig og afslappet efter endt behandling.

Uro i benene (Restless legs Syndrom)

Vi her mange kunder, som oplever, at vores Recovery Boots hjælper dem i forbindelse med rastløse ben. Oplever du at massage hjælper på dine rastløse ben, er der god sandsynlighed for at vores Recovery Boots også hjælper.

Vi anbefaler, at man ikke starter ud med et for højt tryk i støvlerne. Nedenfor et eksempel på en behandling du kan prøve. Test behandlingen af før sengetid, da det vil give dig gode forudsætninger for en god nattesøvn.

30 minutter på Program B på stationærmaskinen og Program 2 på batterimaskinen - med et tryk på 120-150 mmHg, efterfulgt af 10 til 20 minutter på Program D på stationærmaskinen og Program 2 på batterimaskinen med et tryk på 120 mmHg.

Manglende væske og mineraler kan have indflydelse på uro i benene. Vær derfor opmærksom på at du drikker nok i løbet af dagen, og får de vitaminer og mineraler du har brug for.

Hvorfor kan jeg ikke køle benene i et sæt Recovery Boots?

Køling forårsager efter et stykke tid en indsnævring af blodkarrene og reducerer dermed blodcirkulationen. Selvom dette kan være ønskeligt ved en akut skade, kan det forlænge skadesperioden.

Vores Recovery Boots fokuserer på aktivt at fremme blodcirkulationen for at få dig tilbage på sporet igen.

Hvordan fungerer jeres prøveperiode?

Du køber, det sæt støvler du ønsker på vores hjemmeside. Indenfor 10 dage efter du har modtaget dine Recovery Boots fra os, har du tid til at finde ud af, om støvlerne er noget for dig.

Synes du ikke, at støvlerne er noget for dig, sender du dem blot retur til os og vi refunderer det fulde beløb for støvlerne

HUSK at sende støvlerne retur i den originale emballage.

Service og vilkår

Hvad er jeres garanti?

Hos Optima Sport har vi 24 måneders reklamationsret.

Vi tilbyder også, at du kan tilkøbe en garanti. Du kan læse mere her:

https://optimasport.dk/pages/optima-sport-garanti

Hvordan kan jeg betale?

- Betalingskort (Visa, Visa Electron, Mastercard, AmEx, Maestro)

- Dankort / Visa Dankort

- MobilePay

- Anyday (Afbetalingsløsning)

- ViaBill (Afbetalingsløsning)

- Appel Pay

- Goggle Pay

Hvad er forskellen på Anyday og ViaBill?

Anyday er en betalingsløsning, som gør det muligt for dig som kunde, at dele din betaling op over fire måneder. Denne løsning koster dig ikke hverken gebyrer eller renter. Når du gennemfører ordren, betaler du første rate, hvorefter de resterende tre rater betales de tre efterfølgende måneder. Læs mere her; https://da.anyday.io/shoppers

ViaBill er en anden betalingsløsning. Gennem ViaBill er det som ny kunde rente- og gebyrfrit at handle for op til 2.000 DKK. Betalingen skal ske over 10 måneder og aftalen er gældende i 365 dage. Læs mere her; https://kundeservice.viabill.com/da/articles/7-hvad-er-viabill

Den primære forskel på Anyday og ViaBill er, at afdragsordningen er længere hos ViaBill. Til gengæld er Anyday ganske gratis.

Hvordan leveres jeres produkter?

Alle vores produkter leveres med Bring og DAO.

Vi leverer gratis ved køb over 499 kr.

 Hvad koster fragt?

Køber du for over 499 kr. sender vi gratis til en pakkeboks efter eget valg.

Køber du for under 500 kr. koster forsendelsen:

DAO - 45 kr.

Bring - 60 kr.

Ønsker du hjemmelevering koster det:

DAO - for under 500 g. - 45 kr.

Bring - for under 500 g. - 60 kr.

Bring - for over 500 g. - 49 kr.

Leveringstid
Vi afsender indenfor 1 - 3 hverdage.