FAQ - Recovery Boots

FAQ - Recovery Boots

Ofte stillede Spørgsmål

Produkt Spørgsmål

Hvor hårdt må trykket i mine Recovery Boots være?
Dine Recovery Boots må godt trykke hårdt, men det må aldrig blive ubehagelig. Trykket er for højt, hvis du oplever at du sidder og spænder imod.
Hvad gør de enkelte programmer?

BatterimaskinerVores

Vores batterimaskiner har 4 programmer.

Program 1: massage med 1 kammer ad gangen

Program 2: Lymfedrænage

Program 3: Pulserende massage

Program 4: restitution (fuldt tryk i alle kamre samtidig)

Stationæremaskiner

Vores stationæremaskiner har 6 programmer.

​Program A: massage med 1 kammer ad gangen

​Program B: lymfedrænage

​Program C: massage med 2 kamre ad gangen

​Program D: restitution (fuldt tryk i alle kamre samtidig)

​Program E: program B + C i cyklusProgram F: program A + C + D i cyklus

Hvad er forskellen på de enkelte støvler?

Forskellen på vores støvler er bl.a. antallet af kamre i selve støvlen.

Vi tilbyder 4, 6 og 8 kamre. Du kan læse om hvad du skal overveje når du vælger antallet af kamre her.

Hvor mange kamre skal jeg vælge?

Alle maskiner har de samme programmer. Forskellen findes i at støvler med flere kamre har en øget fleksibilitet, samtidig kan trykket føles højere des flere kamre man vælger.

Den større fleksibilitet skal ses ud fra, at du med flere kamre bedre kan ramme steder du ønsker/ikke ønsker massage. Ønsker du således ikke massage på dine knæ, vil du mere præcist kunne ramme des flere kamre dine recovery boots har. Tilsvarende hvis du f.eks. kun ønsker massage på dine dine lægmuskler.

Samtidig vil du også opleve at recovery boots med flere kamre kan opnå et lidt større tryk end med færre kamre.

Optima Sport Basis K4

Basis K4 anvendes hovedsageligt til lymfedrænage. Denne støvle har den mindste grad af fleksibilitet grundet de 4 kamre der kan slås til og fra. Fleksibilitet er især godt i forbindelse med skader, da du her kan slå et eller flere kammer området omkring din skade.

Optima Sport Pro K6

Pro K6 er velegnet til lymfedrænage-, samt massageprogrammer, da den har 2 kamre omkring læggen og 3 kamre omkring lårene. Her opnår du en fin fleksibilitet i forhold til antal kamre der kan slås til og fra. Fleksibilitet er især godt i forbindelse med skader, da du her kan slå et eller flere kammer området omkring din skade.

Optima Sport Ultima K8

Ultima K8 velegnet til alle programmer. Støvlen giver en mere dybdegående massage, da kamrene er mindre og derfor kan arbejder sig mere ned i muskulaturen. Denne støvle giver dig den optimale fleksibilitet, idet du får 8 kamre der kan slås til og fra. Fleksibilitet er især godt i forbindelse med skader, da du her kan slå et eller flere kammer området omkring din skade.

Hvilken længde støvler skal jeg vælge?

Har du en benlængde på omkring 85 cm eller der over, skal du vælge vores 100 cm (125 cm fuld længde) støvler.Den maksimale låromkreds for de almindelige støvler er 70cm.

Støvlerne på 100 cm (fuld længde 125 cm) er 75cm i låromkreds.

Ligger man i mellem 2 størrelser anbefaler vi altid at gå med den længste, da støvlerne vil krybe sammen når de bliver pustet op.

Hvor lang tid må jeg sidde med støvlerne?

Der er som sådan ikke nogen grænse for hvor længe du må sidde i støvlerne, normalt anbefaler vi dog ikke at sidde mere end 30 – 90 minutter. Vær altid opmærksom på at du ikke må føle ubehag når du sidder i støvlerne.

Til dig som træner meget anbefaler vi en behandlingstid på 30 – 90 min. 1 – 2 gange dagligt.

Er der tryksensor i støvlerne?

 

Er støvlerne med optiflow?

Optiflow er bruges når luftkamrene i støvlerne overlapper hinanden. Alle vores støvler har overlappende kamre.

Er støvlerne godkendt til medicinsk brug?

Vores Recovery Boots er CE medical godkendt. Lider du af en alvorlig sygdom bør du dog konsultere med din læge inden brug. Anvisningerne på denne side, tager udgangspunkt i behandling på raske mennesker.

Hvilke programmer anbefaler I?

Før træning

Før træning kan Optima Sport Recovery Boots fungerer som massage til opvarmning af dine muskler. Pre-træning sessioner er generelt 10 til 20 minutter lange med et moderat intensitetsniveau.

Efter træning – Restitution

Vi anbefaler generelt at tage 20 til 30 minutter i program B (lymfedrænage) eftrfulgt af 15 til 30 minutter i et af massageprogrammerne (A, C eller D).

Valg af massageprogram afhænger af temprament.

Program D vil føles som det hårdeste program, hvor presset kan føles højt (du kan selvfølgelig altid vælge at skrue ned for presset).

Genoptræning

Er du i genoptræning efter en skade skal du ofte nedsætte trykket i støvlen.

Starte med 5 til 10 min i program B (lymfedrænage) med lavt tryk (30-150 mmHg). Dette vil give drænage og blodcirkulation til skaden og nedsætte genoptræningsperioden.

Efter 5 – 10 min kan du evt. koble det eller de kamre fra, som trykker på det sted, din skade er lokaliseret og køre videre med de resterende kamre. Alternativt konferer med din fysioterapeut.

Det er normalt at føle sig tørstig og afslappet efter endt behandling.

Uro i benene (RLS)

Vi her mange kunder som oplever at vores recovery boots hjælper dem i forbindelse med rastløse ben. Oplever du at massage hjælper på dine rastløse ben er der god sandsynlighed for at vores recovery boots også hjælper.

Vi anbefaler ikke at starte ud med et for højt tryk i støvlerne. Nedenfor et eksempel på en behandling du kan prøve. Test behandlingen af før sengetid, da det vil give dig gode forudsætninger for en god nattesøvn.

30 minutter i program B (2 på batterimaskiner) med et tryk på 120-150 mmHg, efterfulgt af 10 til 20 minutter på program D med et tryk på 120 mmHg

Manglende væske og mineraler kan have indflydelse på uro i benene. Vær derfor opmærksom på at du drikker nok i løbet af dagen og får de vitaminer og mineraler du har brug for.

Hvorfor kan jeg ikke køle benene i et sæt recovery boots?

Køling forårsager efter et stykke en indsnævring af blodkarrene og reducerer dermed blodcirkulationen. Selvom dette kan være ønskeligt ved en akutte skade, kan det forlænge skadesperioden.

Vores Recovery Boots fokuserer på aktivt at fremme blodcirkulationen for at få dig tilbage på sporet igen.

Hvor fungere jeres prøveperiode?

Du køber det sæt støvler du ønsker på vores hjemmesideIndenfor 7 dage efter du har modtaget dine recovery boots fra os, har du tid til at finde ud af om støvlerne er noget for dig.

Synes du ikke at støvlerne er noget for dig sender du dem blot retur til os og vi refundere det fulde beløb for støvlerne

HUSK at sende støvlerne retur i den originale emballage.

Service og vilkår

Hvad er jeres garanti?
Hos Optima Sport har vi 24 måneders reklamationsret.
Hvordan kan jeg betale?

- Betalingskort (Visa, American Express og Mastercard)

- Dankort / Visa Dankort

- Direkte bankoverførsel

- ViaBill (Afbetalingsløsning)

Hvordan leveres jeres produkter?
Alle vores produkter leveres med Bring.
Hvor lang er leveringstiden?
Efter bestilling sendes ordren hurtigst muligt (maks 2-3 hverdage). Du modtager en e-mail når ordren er afsendt fra vores lager.