Line om at være smertepatient og brugen af recovery boots

Line om at være smertepatient og brugen af recovery boots

Nogle gange tager livet en drejning, som man bestemt ikke selv havde planlagt. Det skete for 37-årige Line Thygesen som gennem de seneste tre år oplevede at hendes krop forandrede sig. Efter at have været meget aktiv med træning flere gange om ugen, fik hun pludselig smerter i nakke, ben og ryg. Det seneste år har været helt skidt, hvor hun flere gange om ugen vågnede om natten med voldsomme smerter og kramper i benene. Men det var ikke kun om natten, at det var galt. Gåture blev pludselig meget besværlige, og benene hævede op samtidig med, at fødderne begyndte at gøre ondt. Faktisk kunne de smerte så meget, at det gjorde det umuligt for hende at køre bil.

 

”Jeg kunne mærke, at min krop var ved at falde fra hinanden, og fra at jeg havde været meget fysisk aktiv, endte de fleste af mine dage på sofaen eller i sengen, da smerterne gjorde, at jeg ikke kunne hænge sammen,” fortæller Line.

 

Først tre år efter de første symptomer viste sig, fik hun diagnosen Funktionel Lidelse, som er en kronisk lidelse. Line blev herefter henvist til Klinik for funktionel lidelse for at få hjælp. Men samtidig med det, så Line et opslag med håndboldstjernen Rasmus Lauge, som brugte recoveryboots.

 

”Jeg sendte linket til min mor, og hun var sød at købe dem til mig, da hun som jeg også håbede, at de ville hjælpe på mine smerter,” husker Line.

 

Støvlerne blev købt, og på det tidspunkt var Lines ben hævet til overnaturlig størrelse, men til hendes helt store overraskelse, så forsvandt hævelsen i benene efter kun to døgn.

 

”Jeg troede, at det var løgn, men den var god nok, hævelsen i mine ben var helt væk efter kun to dage. Jeg havde brugt støvlerne ca. to timer pr dag,” forklarer hun.

 

Line skiftede støvlerne ud med ’Bukser’ fra OptimaSport efter en uge, og de havde en god effekt på hendes smerter.

 

Brugen af recovery boots som smertepatient

”Kun 14 dage efter jeg var startet med at bruge ’Bukserne’, da kunne jeg løbe 30 minutter på løbebånd uden at have smerter. Det var helt vildt, da jeg 14 dage før kun kunne gå meget korte ture og mine ben var så hævede, at jeg ikke kunne sidde på hug. Jeg er ikke bange for at sige, at ’bukserne’ har hjulpet mig tilbage til livet, og har givet mig stor livskvalitet,” understreger Line.

 

I dag, kun tre måneder efter, at hun første gang prøvede Recoveryboots/bukser, da bruger hun dem hver anden dag, og smerterne er ikke længere en del af Lines hverdag. Selv nakkesmerterne har det hjulpet på, da bælte og bukser løsner musklerne og dermed gavner det videre op i nakken. Hun er begyndt at træne i træningscenter igen, og efterfølgende tager hun 45 minutter med ’bukserne’ på.

 

”Jeg havde ikke i min vildeste fantasi forestillet mig, at de kunne hjælpe mig så meget, som de har gjort. Man skal forestille sig, at jeg har ligget mere end et år og haft smerter, og så i dag kan jeg stort set det samme, som jeg kunne tidligere. Så recoveryboots og bukser er altså ikke kun til topatleter, de er også effektive til smertepatienter,” konstaterer Line.