Ergoterapeut: Plejehjemsbeboer fik stor gavn af recoveryboots

Ergoterapeut: Plejehjemsbeboer fik stor gavn af recoveryboots

Som ergoterapeut på et Plejecenter har Sofie for nylig haft et par af Optima Sports Recovery Boots til låns, da en af borgerne skulle aflevere de kompressionsstøvler retur, som borgeren havde haft tildelt fra kommunen.

 

Borgeren døjede med voldsom ophobning af væske, sår og smerter i benene, og havde svært ved selv at flytte sig fra sengen til kørestolen. Derfor mente Sofie, at brugen af recoveryboots kunne give mening for borgeren, trods det, at de ikke er godkendt som medicinsk udstyr.

 

”OptimaSport var søde at udlåne støvlerne til borgeren i to måneder, og de blev brugt to gange om dagen. Det gav nogle markante forbedringer. Blandt andet forsvandt det meste af ophobningen af væske i benene, og jeg målte benene til, at de var 13,5 cm mindre end da vi startede med støvlerne. Der er ingen tvivl om, at støvlerne har en meget gavnlig effekt på både sårheling, væskeophobning og nedbringelse af smerter i benene,” fortæller Sofie.

 

Borgeren fortalte Sofie, at smerterne stort set var væk, og at det nu er muligt selv at flytte sig fra sengen til kørestolen, og ligeledes fra kørestolen og over på toilettet.

 

”Det er jo dejligt, når borgeren på den måde oplever at gå fra at skulle have hjælp til alt, og så til at blive mere selvhjulpen. Det har stor betydning for livskvaliteten,” påpeger Sofie.

Hun tilføjer, at hun helt sikkert også fremover vil bruge recoveryboots/kompressionsstøvler i sit arbejde med ældre medborgere.

 

”Nu har jeg jo set effekten ved brugen af dem, og kan sammenligne med de kompressionsstøvler, som er godkendt som medicinsk udstyr, og jeg ser præcis samme gode effekt,” understreger hun.

 

I dag kan OptimaSports recoveryboots ikke visiteres af kommunernes hjælpemiddelcentraler, så borgeren skal selv investere i støvlerne, eller være heldig at få visiteret et par kompressionsstøvler fra et andet firma. Hos OptimaSport arbejdes der derfor med at få Kommunerne til at godkende deres støvler, så man fremover kan sælge direkte til kommunerne, som dermed kan stå for at dele støvlerne ud til de borgerne, som kan have gavn af brugen af dem. Men indtil det lykkedes, så skal de ældre selv købe støvlerne.