Køb af massageudstyr

køb massageudstyr

Massageudstyr er en bred kategori, der spænder mellem alt lige fra massagepistoler til recovery boots, der er blevet et uundværligt tilbehør for mange sportsudøvere. Men selvom mange forbinder massageudstyr med noget, der bruges af professionelle sportsudøvere, så kan det faktisk bruges af alle, som ønsker at få en mere afslappet og stærk krop.


I denne artikel kan du blive klogere på særligt to typer massageudstyr, nemlig recovery boots og massagepistoler. Lær hvordan du kan få allermest glæde af dem i hverdagen, og hvordan de kan støtte dig i din restitution. 


Hvem kan have glæde af massageudstyr?

Både atleter og almindelige mennesker kan have stort gavn af massageudstyr i hverdagen. Det skyldes, at trætte og ømme muskler er noget, der rammer os alle sammen. 


 • Atleter og sportsudøvere - massageudstyr til personer, der dyrker sport på eliteplan bruges til at forbedre deres fysiske præstation, fordi man gennem massage opnår en hurtigere restitution. Men du behøver ikke at være topatlet for at kunne forbedre dine resultater ved at bruge recovery boots. Dyrker du sport og styrketræner i din fritid, kan det være godt givet ud med enten recovery boots eller en massagepistol, som du kan bruge mellem dine træninger for at styrke din krop.
 • Personer med fysisk hårdt arbejde - bruger du mange timer på fysisk hårdt arbejde, kan din krop lide overlast i længden. Derfor kan du med massageudstyr være med til at afspænde din muskulatur og få en krop i balance, der kan holde til det hårde slid.
 • Personer med stillesiddende arbejde - det er dog ikke kun fysisk hårdt arbejde, der er en udfordring for kroppens muskler. Ensidigt og stillesiddende arbejde - fx foran en computerskærm - kan i lige så høj grad give dig spændinger i skuldre og nakken, der over tid kan gå over i en mere eller mindre permanent tilstand af spændingshovedpine. Med massageudstyr kan du afspænde din krop og få en bedre sundhed og trivsel i hverdagen.
 • Under rehabilitering- eller genoptræningsforløb - efter en skade eller en operation er det nødvendigt med en langsom genoptræning af muskler og led. Med massageudstyr kan du træne din krop langsomt op igen og desuden også bruge den efter dine træningssessioner.
 • Stress- og angstfulde personer med muskelspændinger - mentale lidelser som stress og angst gør, at din krop er særligt meget på overarbejde. Det kan du fysisk mærke i form af muskelspændinger, som du heldigvis kan lindre med det rigtige massageudstyr.

Hvilke fordele er der ved de forskellige typer af massageudstyr?

Der er ingen tvivl om, at mange kan have glæde af massageudstyr i deres hverdag. Desuden kan de forskellige typer af massageudstyr bruges til mange ting. 

 • Recovery boots - i daglig tale bliver recovery boots også kaldt for kompressionsstøvler. Støvlerne virker ved at øge blodcirkulationen og tilfører ekstra ilt til muskulaturen. Derfor bruges denne type af massageudstyr til sportsudøvere, da støvlerne kan give en hurtigere restitution, og kroppen derfor kan presses til det yderste. Men personer, der ikke dyrker sport, kan også have stor glæde af recovery boots, som bl.a. kan bruges mod hævede ben, under genoptræning eller forebyggelse af skader.
 • Massagepistoler - en massagepistol giver perkussionsterapi, som også bliver kaldt for slagterapi. Denne massageform hjælper på ømme muskler og stivhed i kroppen - det kan fx være efter en træningssession men også efter dagligdagsaktiviteter som stillesiddende kontorarbejde, havearbejde m.m. Sidder du i samme position i lang tid ad gangen, vil bestemte muskler spænde mere end andre. Her vil det give god mening at investere i en massagepistol, der kan give dig lindring i kroppen. Fordelen ved en massagepistol, er, at du nemt kan massere lige netop de punkter, du er øm i. Den bruges desuden også til genoptræningsforløb.

Skal du vælge recovery boots eller massagepistol?

Massageudstyr til ben

Er du i tvivl om, hvorvidt du skal vælge recovery boots eller massagepistol? Der er fordele ved begge produkter, og derfor må du tage udgangspunkt i din egen krops behov, inden du investerer i massageudstyr. 


Når valget skal falde mellem recovery boots, eller massagepistol, er det værd at overveje følgende:


 • Massage til ben eller hele kroppen? - fordelen ved at vælge en massagepistol fremfor recovery boots, er, at du får mulighed for at bruge den til hele kroppen, og du får derfor en større fleksibilitet i dit brug. Til gengæld virker massagepistolen kun til punktvis massage, og ønsker du derfor en stærkere effekt, får du den gennem recovery boots.
 • Supplement til træning - uanset hvor meget du træner, kan du med fordel have det med i dine tanker, når du investerer i massageudstyr. Dyrker du sport, hvor dine ben er særligt udsatte, kan det være godt givet ud at investere i et sæt recovery boots. Omvendt kan du bruge massagepistolen til alle andre steder i kroppen, der er ømme efter seneste tids træning.
 • Personlige præferencer - nogle foretrækker en lille massagepistol, mens andre ser store muligheder i recovery boots. Tag udgangspunkt i dine personlige behov og præferencer og vælg det produkt, du føler dig mest komfortabel med. Måske kender du nogen, der allerede bruger massageudstyr, og som du kan rådføre dig hos?
 • Pris - en massagepistol er langt billigere end recovery boots. Er du derfor i tvivl om, hvor meget du ønsker at bruge massageudstyr i din hverdag, kan det være en god idé at starte ud med en massagepistol og se, om du får gavn af det.

Find dit nye massageudstyr hos os 

Her hos Optima Sport er vi eksperter i recovery boots, massageudstyr og alt inden for restitution. Du finder kvalitetshøje produkter til konkurrencedygtige lige her hos os. Hvis du er i tvivl omkring dit køb, eller sidder tilbage med nogle spørgsmål – så tøv endelig ikke med at kontakte os, vi står klar med kyndig rådgivning og vejledning. Vi ser frem til at hjælpe dig i mål med valget af massageudstyr.

Husk at vi altid prismatcher, og tilbyder 24 måneders reklamationsret.