Optima Sport Recovery Boots

Recovery boots hjælper dig til at få det maksimale ud af din træning ved at give dig en bedre og hurtigere restitution. Mange undersøgelser har vist at kompression kan hjælpe med at give en bedre restitution og i dag anvendes de af mange professionelle atleter bl.a. indenfor cykling. Bootsene anvender komprimeret luft til at massere eller fjerne væske/hævelse.

 

Hvad er Recovery Boots og hvordan kan de hjælpe dig?

Recovery støvler er store oppustelige støvler, der dækker det meste af benet. Støvlerne anvender komprimeret luft til at levere dynamisk tryk på muskelvævet. Trykket starter ved fødderne og arbejder sig op ad benene.

Maskinen er kendt for at reducere ømhed og forbedre restitutionstiden og giver generelt en afslappende oplevelse. Ved brug fjernes venøs hævelse og toksiner som kroppen har opbygger under træning. Dette hjælper dig til en hurtigere restitutions tid og er en god måde at undgå trætte og tunge ben efter en hård træning. Behandlingen føles som den æltning og strækning af muskler, der finder sted ved massage. Man mener at 20 minutters behandling, svarer til op til 48 timers passiv restitution.
Recovery Boots kan også have positiv effekt ved bl.a.:

 • Uro i benene.
 • Ødemer
 • Diabetes
 • Gigtsmerter

 

Dette får du med når du køber et sæt kompressions støvler hos Optima Sport

 

Overlappende kamre/optiflow

Alle vores støvler har overlappende kamre (også kendt som optiflow). Det betyder for dig at der ikke er nogen ”dødepunkter”, mellem hver luftkammer når støvlerne pustes op.

 

Fjernbetjening

Du kan nemt og bekvemt styre dine støvler fra sofaen med den medfølgende fjernbetjening.

 

6 programmer

På maskinen har du hele 6 programmer at vælge imellem. Der er således et program der passer til dit behov. Nedenfor er en kort beskrivelse af de enkelte programmer:

 

Program A: massage med 1 kammer ad gangen

Program B: lymfedrænage

Program C: massage med 2 kamre ad gangen

Program D: restitution (fuldt tryk i alle kamre samtidig)

Program E: program B + C i cyklus

Program F: program A + C + D i cyklus

 

Recovery Boots programmer

 

Vi anbefaler følgende brug af programmerne i støvlerne

 

Før træningsture
Før træning kan støvlerne bruges til opvarmning af dine muskler. En før træningssession vil typisk tage 10 til 20 minutter. Intensiteten skal let til moderat.

Efter træning – til for restitution
For at få mest bedst mulig restitution anbefaler vi at støvlerne bruges lige efter træning, så vidt det er muligt.

Start med 20 til 30 minutter i program B (lymfedrænage)
Herefter kan du tage 15 til 30 minutter i et af de 3 massageprogrammer (A, C eller D). Valg af massageprogram afhænger af hvad du bedst kan lide. Program D er det hårdeste program og presset kan føles højt (dette justeres så det passer til dig).

Genoptræningsperioder
I genoptræningsforløb efter skader skal trykket i de fleste tilfælde sættes ned.

Start med 5 til 10 min i program B (lymfedrænage) med et lavt tryk (30-150 mmHg). På den måde opnår du drænage og blodcirkulation til skaden og nedsætte genoptræningsperioden.

Efter 5 – 10 min kan du koble det eller de kamre fra, som omslutter skaden og give resten af benet mere behandling.

Generelt er det er normalt at føle sig tørstig og afslappet efter endt behandling.

Flot transporttaske

Er du tit på farten til f.eks. stævner eller træningslejre kan du nemt have dine recovery boots med dig. Vores flotte rejsetaske har beskyttelse så dine boots ikke tager skade på farten. Samtidig fylder tasken ikke mere end du kan have den med som håndbagage på en flyver. Tasken med boots vejer ca. 5 kg.

 

Til og frakobling af oppustelige kamre

Har du en skade som du ikke ønsker skal behandles kan du nemt slå det kammer fra der dækker skaden. Dette betyder også at des flere kamre du vælger til dine recovery boots des mere fleksibilitet vil du opnå i forhold til at kunne slå kamre til og fra.

 

Rengøring

Det er nemt og bekvemt at rengøre støvlerne – du skal blot benytte en opvredet klud.

 

Teknisk specifikationer

 • Alle Optima Sport Recovery Boot er CE mærket, og overholder dermed EUs lovgivning.
 • Alle støvler er K6 RoHs mærket. Et EU direktiv der omhandler skadelige stoffer i elektroniske udstyr for at bidrage til beskyttelse af menneskers sundhed og miljøet.
 • Alle støvler har tryksensor, der gør det muligt at indstille trykket i støvlen.
 • Behandling med vores recovery boots er ganske ufarlig, føler du ubehag bør du dog stoppe din behandling eller sætte trykket i støvlen ned.
 • Vores recovery boots er ikke udviklet til medicinsk brug. Princippet bag støvlerne er dog det samme som dem der er at finde på hospitaler.
 • Vi anbefalet anvendelsestid er 30 min. ad gangen – dog skal du stoppe behandlingen såfremt du føler ubehag.

 

Vejledning til tryk i støvlerne

 • Behandling af hævelse (Lymfødem): 20 – 240 mmHg
 • Behandling af væskeophobning (Lymfedrænage): 90 – 180 mmHg
 • Ønske om hård muskelmassage:180 – 240 mmHg

 

Fordele når du handler Recovery Boots hos Optima Sport.

Kort leveringstid. Vi sender i reglen altid dine vare indenfor 2-3 hverdage.

 

Prismatch. Finder du det samme produkt billigere hos en konkurrent tilbyder vi samme pris og giver dig desuden 5% rabat oven i. Du kan læse mere om vore prismatch i vores betingelser. Din prismatch gælder op til 14 dage efter dit køb.

 

7 dages prøve periode. Vi vil være sikker på at dit køb er det rigtige for dig, derfor tilbyder vi 7 dages prøve periode hvor du kan se om vores kompressions støvler er noget for dig.

 

Gratis fragt. Uanset hvor du befinder dig i Europa så sender vi dine vare gratis til dig.